Нова Година в Лапландия
Вариант 1 - Новогодишна вечеря в хотела
Вариант 2 - Новогодишна вечеря в Санта парк


чартърен полет
Дата: 28.12.2019

-Изберете Лапландия за перфектната ваканция и се насладете на магически моменти
-Докоснете се до магията на полярната зима и станете свидетели на един от най-красивите природни феномени – Северното Сияние
-Ще се срещнете с Дядо Коледа и ще научите тайните на елфите

Селището на Дядо Коледа в Лапландия приема посетители по всяко време на годината.
В малкото градче Рованиеми (столицата на област Лапландия), където летището е построено на Северния полярен кръг и което претендира, че е "официалният" дом на Дядо Коледа, пристигат 50 000 туристи.

Зимният туризъм във финландска Лапландия се е увеличил в последното десетилетие, благодарение на селото на Добрия старец в Рованиеми, което е станало известно по света като "истинския" дом на човека в червения костюм - в ущърб на Гренландия, Швеция и Норвегия, които предявяват подобни претенции.
Атмосферата в селището на Добрия старец може да ви създаде коледен дух по всяко време на годината. Там винаги е пълно с хора и отвсякъде се чуват коледни песни.
Жителите на Рованиеми смятат, че Дядо Коледа живее в отдалечената планина Корватунтури, което в превод означава "Ухо". За да е по-близо до децата обаче, Дядо Коледа е слязъл малко по на юг и се е установил на Полярния кръг.

Всяка година в Лапландия пристигат все повече детски писма, отправени към Дядо Коледа. Смята се, че всеки, който иска да изпрати писмо до Дядо Коледа, може да напише на плика само "Лапландия, за Дядо Коледа" и писмото ще бъде изпратено и доставено. Пощенската станция в Лапландия работи с пълни обороти през цялата година. Служителите там казват, че ако писмото е написано като за приятел, а не е просто изреждане на предмети, които иска детето, Дядо Коледа ще му отговори. Пликовете от детските писма се продават и парите отиват в сметка на УНИЦЕФ.
Селището на Дядо Коледа наистина е интересно място за децата, но определено не е единственото нещо, което можете да видите в Лапландия.
Областта е известна и със своите ферми за елени. Елените в Лапландия са въздесъщи. Създанията превъзхождат числено хора с около пет към едно. Те теглят туристи през далечната северна тундра и дори доставят коледните ви подаръци навреме всяка година.
Елените са нещо като полудомашни животни и всеки елен си има собственик и е маркиран. Въпреки това обаче, животните се разхождат свободни. Те се прибират във фермите само през най-студените зимни дни, когато не могат да намерят нищо за ядене.
Често докато се разхождате или просто си вечеряте вкъщи, може да ви посети някой елен. Те не са опасни и дори са много дружелюбни.
Елените обаче се отглеждат заради месото и кожата им. Месото им има специфичен вкус и чужденците може да не го харесат много, но за местните жители е нещо нормално.

 

Програма:

ДЕН 1

София – Рованиеми

Излитане с полет от София за Рованиеми в 10:20 ч. Кацане в Рованиеми в 14:20 ч. и трансфер до хотелите. Настаняване. Информационна среща в хотелите около 15:00 - 16:00 часа. Нощувка.

ДЕН 2
Рованиеми

08:00 – 09:30 Закуска в хотела. 10:00 – 13:00 Екскурзия в “Селцето на Дядо Коледа” (включена в цената). Посещение на селото на Дядо Коледа, пощата на Дядо Коледа, където можете да изпратите истинско писмо с желания до Дядо Коледа за следващата Коледа, посещение на офиса на Дядо Коледа и запознаване с истинския Дядо Коледа, посещение на сувенирните магазини в селото на Дядо Коледа. Героично прекосяване на Северния Полярен Кръг. На всички герои се връчва сертификат за това събитие. 13:00 – 16:00 Екскурзия в “Санта Парк” (включена в цената на Вариант 1) Посещение на пещерата на приказните елфи. Тук ви очакват много развлечения! „Магическо влакче” ще ви понесе през четирите годишни времена, в подземни работилници и училище за елфи, което очаква нови ученици, от където всички "випускници" ще получат почетното звание "Елф – истински помощник на Дядо Коледа и веднага ще могат да пристъпят към приготвянето на подаръци. Програма с елфски танци и дискотека. В парка е интересно както за деца, така и за възрастни, в пещерата е топло и безопасно. След приклююване на екскурзията трансфер до хотела и нощувка.

ДЕН 3
Рованиеми

08:00 – 10:00 ч. Закуска в хотела. 10:00 - 12:00 Допълнителна екскурзия “На гости на троловете” Попадате в омагьосаната гора, където живеят троловете от хилядолетия. Ще видите цяло семейство горски тролове, ще послушате разказите на най-стария от тях, ще вземете участие в различни игри и ще решавате загадки, ще опитате напитките и храната на троловете и много други изненади. Обяд при троловете. 13:00 - 15:30 Допълнителна екскурзия “Екскурзия до Еленскатa ферма” - Автобусна екскурзия, с която ще посетите ферма за елени, разположена на Полярния Кръг. Ще се запознаете с живота на елените, ще се научите да управлявате еленски впряг и ще получите документ за право на управление на еленски впряг.

ДЕН 4
Рованиеми

08:00 – 10:00 ч. Закуска в хотела. 11:00 – 16:00 ч. Допълнителна екскурзия "Посещение на арктическия зоопарк Рануа" Рануа - най-северния зоопарк на света, се намира на 80 км от Рованиеми. Там ще можете да видите животни и птици, обитаващи полярната зона в естествената за тях среда. Обяд в ресторанта Рануа (шведска маса, национална кухня). Трансфер до хотела. 17:00 – 20:00 ч. Празнична Новогодишна програма в хотела (за тези, които имат включена Новогодишна вечеря в хотела) 20:00 – 24:00 ч. Посрещане на Нова година 2020
Вариант 1 - Посрещане на Нова година в хотела. Опция за Новогодишно парти: AURORA PARTY 2020 в къщичката на Дядо Коледа. Пригответе се за новогодишен пикник при нас! Ще бъдем далеч от светлината на града и ще се насладим на прекрасното новогодишно нощно небе! Търсим Северното сияние, откриваме магията на снежната гора и отправяме пожелания за следващата година! Можете да стоите до вътрешната и външната камина, пред които се разкрива спиращата дъха гледка към езеро. Ще има дискотека отвън. Предлагаме ви колбаси, топли напитки, сладкиши. И можете да вземете алкохолни напитки със себе си.
Вариант 2 - Посрещане на Нова Година в Санта Парк. Опция за Новогодишно парти: AURORA PARTY 2020 в къщичката на Дядо Коледа Пригответе се за новогодишен пикник при нас! Ще бъдем далеч от светлината на града и ще се насладим на прекрасното новогодишно нощно небе! Търсим Северното сияние, откриваме магията на снежната гора и отправяме пожелания за следващата година! Можете да стоите до вътрешната и външната камина, пред които се разкрива спиращата дъха гледка към езеро. Ще има дискотека отвън. Предлагаме ви колбаси, топли напитки, сладкиши. И можете да вземете алкохолни напитки със себе си.

ДЕН 5
Рованиеми

08:00 – 10:00 ч. Закуска в хотела. 12:00 – 14:30 ч. Допълнителна екскурзия по желание “Посещение на ферма за кучета”. Мини екскурзия във фермата за хъскита. Сафари в дивата лапландска гора на кучешки впряг (30 мин., 5 км). Семейните шейни могат да поберат до 4 човека. След вълнуващото сафари ще се насладите на топли напитки. 18:00 – 20:00 ч. Допълнителна екскурзия “В търсене на Снежната кралица” с вечеря в ледения ресторант. По следите на Герда ще стигнете до ледения дворец на Снежната кралица. По пътя ще срещнете възрастна лапландка, която ще Ви помогне в търсенето. Снежната Кралица ще ви чака в своите владения, но за да влезете в нейния замък първо ще трябва да решите ледените й пъзели. Ако желаете можете да останете в замъка за вечеря. Меню: сьомга на скара с картофено пюре и сос от дива къпина, топъл ягодов пирог, чай или кафе. Трансфер до хотела и нощувка.

ДЕН 6
Рованиеми – София

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището в Рованиеми и излитане за София в 14:00 ч. Кацане на летище София в 17:00 ч.

* Дните и часовете на провеждане на екскурзиите могат да бъдат променени!
* Допълнителните екскурзии по програмата могат да бъдат записвани и потвърждавани само предварително. На място няма да бъде възможно записване за допълнителни екскурзии! Екскурзиите се провеждат на руски и английски език.
* Допълнителните екскурзии могат да се заявяват до 1 месец преди отпътуване.
* Допустим чекиран багаж: до 13 кг. на пътник (пътници с багаж над допустимия няма да бъдат допуснати на полета)
*Допустим ръчен багаж: до 6 кг. на пътник

 Полетно разписание:
28.12.19 SOF 10:20 - RVN 14:20
02.01.20 RVN 13:00 - SOF 17:00
Авиокомпания: ALK Информация за превозвача: авиокомпания: „ALK Airlines” тип самолет: McDonnell Douglas MD-82 адрес: гр. София, ул. Аладемик Никола Обрешков“ 2, ап.6 Лиценз №: 14 - 5896
* Продължителност на полета: 4 часа (с включен стандартен студен кетъринг).


Цени

Начин на плащане 50% Депозит на човек при потвърждение на резервацията Доплащане 100 % до 20.10.2019.
Условия за записване: При записване е необходимо да предоставите три имена на латиница с изписване по паспорт или лична карта, ЕГН, номер на паспорт или лична карта, дата на валидност и телефон за връзка.

Хотел Aakenus 3* е семеен хотел, разположен в много хубав район на около 400м от центъра на Рованиеми и на 5 минути с кола от увеселителния парк на Дядо Коледа. Хотелът разполага с 45 стаи, оборудвани с: телевизор с плосък екран; баня; WC; телефон; работно бюро.

Santasport Resort 3* се намира сред живописна северняшка природа, в близост до ски курорта Ounasvaara и само на 2 километра от центъра на Рованиеми. Хотелът предлага модерни стаи оборудвани с: TV с кабелна телевизия; хладилник; самостоятелна баня с душ; безплатен Wi-Fi.

Scandic 4* се намират край реката в центъра на Рованиеми, на 4 км от голф игрището и ски пистите в зимния курорт Ounasvaara. Селото на Дядо Коледа е на 8,3 км. Стаите в хотелски комплекс Pohjanhovi са с подова настилка от дърво и са оборудвани с телевизор и бюро. Имат собствена баня с душ и сешоар.

Santa Claus 4* е модерен хотел който се нарежда сред най-добрите хотели в Рованиеми. Гостите имат лесен достъп до оживеният център на града. Santa Claus е близо до Полярния кръг в центъра на Рованиеми, на 10 минути път с кола от Santa Claus Village. Стаите разполагат с: Климатик, телевизор, удобства за гладене, минибар, електрическа кана, модерна баня с душ.

Цените са за ранни записвания за ограничен брой места..

 Дата: 28.12.19 г. Вариант 1
Новогодишна вечеря в хотела
Вариант 2
Новогодишна вечеря в Santa park
  настаняване с включена закуска настаняване с включени закуска и вечеря настаняване с включена закуска настаняване с включена закуска и вечеря

 

Базисен хотел Aakenus 3*

За възр.
За дете до 12 г.
1590 €
1258 €
1650 €
1318 €
1754 €
1391 €
1814 €
1451 €

 

Настаняване в друг хотел по избор:

Santasport Lapin Urheiluopisto 1629 € 1734 € 1848 € 1953 €
Lapland Hotels Ounasvaara Chalets
Апартамент супериор за трима
1766 € - 1851 € -
Santa`s Hotel Santa Claus 1981 € 2113 € 2143 € 2275 €
Scandic Pohjanhovi 1821 € 1911 € 1983 € 2073 €
Scandic Rovaniemi 1828 € 1956 € 1989 € 2118 €

Допълнително легло в стая за възрастен или дете до 12 г. във всички хотели по избор: цени на запитване

ОСНОВНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • Директен чартърен полет София - Рованиеми - София на авиокомпания "ALK Airlines"
 • Летищни такси по всички полети
 • Чекиран багаж до 13 кг и ръчен багаж до 6 кг на пътник
 • Трансфери летище - хотел - летище
 • 5 нощувки в избрания от Вас хотел в Рованиеми - с включена закуска (BB) или с включени закуска и вечеря (HB)
 • Екскурзия до Селцето на Дядо Коледа
 • Новогодишна вечеря в хотела на 31.12.2019 + Екскурзия до Санта Парк през деня на 29.12.2019 за пакети Вариант 1
 • Посрещане на Нова година в Санта парк с вечеря (партито започва в 20.00 ч и приключва в 00:30 ч.) за пакети Вариант 2
 • Гид на руски/английски език
 • Представител на туроператора по време на пътуването
 • Медицинска застраховка с минимално покритие 10 000 EUR

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Допълнителни екскурзии
 • Изхранване извън посоченото
 • Разходи от личен характер

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

Допълнителна екскурзия "На гости на троловете" 90 € за възр.
60 € за деца 4-11
Допълнителна екскурзия "Екскурзия до Еленскатa ферма" 95 € за възр.
60 € за деца 4-11
Допълнителна екскурзия "Посещение на арктическия зоопарк Рануа" 95 €  за възр.
75 € за деца 4-11
Допълнителна екскурзия "Посещение на ферма за хъскита" 125 € за възр.
95 € за деца 4-11
Допълнителна екскурзия "В търсене на Снежната кралица" 155 € за възр.
105 € за деца 4-11
Круиз с ледоразбивач в Швеция 350 € за възр.
298 € за деца 0-11
В търсене на Северното сияние с минибус 69 € за възр.
55 € за деца 0-11
В търсене на Северното сияние с еленски впряг 130 € за възр.
90 € за деца 0-11
Доплащане за централна маса Front Stage в Санта Парк за Новогодишната вечеря 50 € за възр.
40 € за деца 0-11
НОВА ГОДИНА AURORA PARTY 2020 в къщичката на Дядо Коледа 135 € за възр.
85 € за деца 4-11
Допълнителните екскурзии по програмата могат да бъдат записвани и потвърждавани само предварително. На място няма да бъде възможно записване за допълнителни екскурзии! Екскурзиите се провеждат на руски и английски език.

Информация

Полетно разписание:
28.12.19 SOF 10:20 - RVN 14:20
02.01.20 RVN 13:00 - SOF 17:00

Авиокомпания: ALK Информация за превозвача: авиокомпания: „ALK Airlines” тип самолет: McDonnell Douglas MD-82 адрес: гр. София, ул. Аладемик Никола Обрешков“ 2, ап.6 Лиценз №: 14 - 5896

* Продължителност на полета: 4 часа (с включен стандартен студен кетъринг).

Условия за анулация:
- При анулация до 20.10.2019 г. - не се дължи неустойка към туроператора;
- При анулация от 20.10.2019 до 20.11.2019 г. - неустойка 50 % от пакетната цена;
- При анулация от 20.11.2019 до 30.12.2019 г. - неустойка 100 % от пакетната цена.

* Безвизов режим. Необходими документи: задграничен паспорт!
* Няма специални здравни изисквания.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Финландия: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 100 записани

9003

Запитване

Нова година в Лапландия


Информацията, публикувана на този сайт, е с рекламна цел и е възможно междувременно да са настъпили промени. Съгласно чл.82 от ЗТ за актуална се счита информацията, предоставена в офисите ни или при оторизираните агенти!
Рейма България е лицензиран туроператор с номер на лиценз РКК-01-6154 от 04.07.2008 г., има сключена застраховка "Отговорност на туроператора" към  ЗД "Евроинс“ АД, съгласно чл. 97 от ЗТ, с №  03700100001987, валидна до 03.07.2020, както и регистрация като 
администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни под № 1063835 от 21.11.2008 г.

Адрес: гр.София 1421, ул. Лозенец 4, Тел.: +359 2 434 15 15, Тел./ Факс: +359 2 963 03 23, E-mail: info@reyma.bg

Newsletter

Условия
При абониране за нашия бюлетин, ще получавате актуални оферти и промоции за предлаганите от нас услуги.
02 434 15 15

Посетители:

В момента има 340  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information