ЦВЕТНА ПРОЛЕТ В АМСТЕРДАМ

25.04.-28.04.2020 - ОРАНЖЕВИЯТ ПРАЗНИК НА НИДЕРЛАНДИЯ!
03.05.-06.05.2020 - МАЙСКИ ФЕСТИВАЛИ В АМСТЕРДАМ!

самолетна екскурзия с обслужване на български език

Интригуващ и цветен, толерантен и свободен, град на културата и вдъхновението – живописна архитектура, велосипеди, лодки, романтични мостчета и канали, дворци и музеи, безкрайни празници с улични шествия и музиканти.

Дати: 25.04.-28.04.2020 & 03.05.-06.05.2020

Елате с нас в приказно красивия парк за пролетни цветя Койкенхоф, известен още като "Цветната градина на Европа" - отворен е само от края на март до началото на май, когато разцъфват милионите луковици, внимателно посадени на ръка още през есента. Очакват ни много атракции и "море" от преливащи се цветове - над 800 цветни сорта, сред които и най-редки видове лалета и орхидеи, японски вишни, живописни езера, специални тематични павилиони, "градини за вдъхновение", водопади и фонтани - незабравимо зареждащо преживяване.!

Програма:

Първи ден 25.04.2020/ 03.05.2020
Отпътуване за Амстердам в 07.10 ч. с редовен полет на България Ер. Кацане на летище Схипхол в 9.00 ч. Трансфер и свободно време до настаняването или
Екскурзия по желание (заплаща се допълнително):
==>"ТРАДИЦИОННА ХОЛАНДИЯ - ЗАНСЕ СХАНС" - автобусна екскурзия с екскурзовод на български език:
Ще се отправим на едно незабравимо "пътуване назад във времето", до селцето Заансе Сханс (само на 16 км. от Амстердам), където в китните занаятчийници и магазинчета, запазили духа и атмосферата от 17-ти и 18-ти век, продавачи в традиционни носии ще ви изкушат с вкусни сладкиши, какао и сладолед, току-що изпечени вафли, домашни бонбони и най-различни холандски деликатеси. Автентичните работещи вятърни мелници, пренесени тук от най-различни райони на страната, ще ни покажат как холандците използват вятъра за производство на електричество и цветни бои, на олио и горчица, за смилане на житни култури и, разбира се, за традиционното обезводняване на блатисти местности. Ще посетим ферма за кашкавал (с кратка демонстрация и възможност за дегустация на различните видове холандски сирена) и работилница за производство на дървени обувки (пред очите ни само за няколко минути майсторите ще оформят традиционни "кломпи" от суров дървен материал, а в магазинчето ще ги видим вече и в завършен вид -  оцветени и лакирани, наред с най-различните модели модерно дървено сабо). През свободното време може да надникнете и в някои от останалите изрядно подредени зелени къщички-занаятчийници - за производство на бъчви, на корабни платна, на хляб, шоколад и ликьор по запазени старинни рецепти или да се качите на покрива на някоя от музейните вятърни мелници, откъдето се открива чудна пасторална гледка към река Заан и отсрещното градче Заандайк.
Трансфер до хотела и настаняване (след 15:00 ч.).
Информационна среща и по желание - Разходка до историческия център. Идеи за свободното време - ще може да се "пошляете" из  Амстердам, да се качите на лодка за 1-часова обиколка по живописните каналите или да се разходите по мостовете и из малките улички, да опитате свежи рибни деликатеси, картофки в книжна кесийка или ябълков пай, да се насладите на неповторимата атмосфера на вечерен Амстердам.
Нощувка.

Втори ден 26.04.2020/ 04.05.2020
Свободно време.

"В СЪРЦЕТО НА АМСТЕРДАМ" - богата туристическа програма с разглеждане на историческия център с екскурзовод на български език (Ползва се градски транспорт; Продължителност: около 3 часа): площада на музеите - Райксмузеум, музея на Ван Гог, музея за модерно изкуство; плаващия пазар за цветя Блуменмаркт с прекрасните цветни павилиони, площад Рембранд, река Амстел, улица Рокин, площад Дам, Кралския дворец, музея на мадам Тюсо, историческите канали и мостове на Амстердам и др. 
Ще научим как от малко рибарско селище през 13-ти век Амстердам се превръща в един от най-значимите европейски градове - ще видим къде е започнало възникването му и как се е развивало строителството около река Амстел, ще разгледаме основните забележителности в историческия център, ще научим най-интересното за традиционната холандска архитектура - какво символизират изрядно подредените малки тухлички, за какво служат стърчащите куки на фасадите на историческите къщи и защо жителите на града обичайно не поставят пердета зад прозорците си. Ще ви разкажем и за най-популярния квартал на Амстердам - на „Червените фенери“ и ще надникнем зад тайните му, ще научим какво се продава в традиционния "кофишоп" и в традиционния холандски ресторант и още много за музеите, за традициите и за хората...

Екскурзия по желание, следобяд (заплаща се допълнително):

==>"ПРОЛЕТЕН ПАРАД В ХАРЛЕМ" - туристическа програма с разглеждане на историческия център с екскурзовод на български език (Пътуването се осъществява с влак - продължителност около 15 минути на посока):
Град Харлем е центърът на провинцията, в която се отглеждат най-много от холандските лалета. Неофициално го наричат „градът на цветята“.
Харлем е и единственият град в Холандия, който има свой собствен уникален стил бира, датиращ от 16-ти век – Haarlems Jopenbier и е обявен за "Най-добър град за пазаруване в Холандия" - там ще намерите от малките, странни концептуални бутици до обичайните големи холандски универсални магазини и популярни вериги, разположени в компактния център на града с обособена комфортна пешеходна зона. В Харлем се намира и най-старият музей на Холандия - музеят Тайлър от края на 18-ти век (освен богата природо-научна колекция, в музея са представени и ценни произведения от Рембранд, Рафаело, Микеланджело и много други), както и музея на Франс Халс - с най-голямата колекция от портрети на прочутия художник от Златния Век на Холандия.
За дати на заминаване 27.03.2020 и 03.05.2020 - Пешеходна разходка в сърцето на Харлем - най-старата жп гара в Холандия, площад Grote Markt, сградата на общината, готическата църква Св. Баво от 14-ти век с невероятния орган, на който са свирили Моцарт и Хендел; очарователните вътрешни дворчета с много зеленина и специална атмосфера.
За дата на заминаване 25.04.2020 - Ежегодният цветен парад ще се проведе за 73-ти път. Стотици доброволци участват в пролетното обиране на цветовете и в аранжирането им върху гигантски подвижни платформи, превръщайки ги в уханни скулптури-участници в ежегодния парад на цветята „Bloemencorso”. Разцъфналите зюмбюли, лалета и нарциси преминават трасе от близо 40 километра, за да завършат парадното си шествие в град Харлем на втория ден и да се разположат окончателно на площада в Харлем. Събитието е придружено с много музика и вкусни изкушения.


Свободно време. Нощувка.

Трети ден - 27.04.2020/ 05.05.2020
Екскурзия по желание (заплаща се допълнително):
==>"ЦВЕТЯТА НА ХОЛАНДИЯ - ПАРК KEUKENHOF" - целодневна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език:
Приказно красивият парк Койкенхоф - "Цветната градина на Европа" се простира на площ от 320 000 кв.м. и е с обща дължина на алеите 15 км. Отворен е само два месеца през годината - от средата на март до края на май, когато разцъфват милионите луковици, посадени ръчно още през есента. Специални тематични аранжировки, "море" от преливащи се цветове и много атракции очакват посетителите всяка година - над 800 сорта цветя, сред които и най-редки видове лалета и орхидеи, японски вишни, живописни езера, специални закрити тематични павилиони, "градини за вдъхновение", водопади и фонтани превръщат разходката в парка в незабравимо зареждащо преживяване. Пешеходният тур с екскурзовод ще продължи около 2 часа, като разходката ще премине през основните алеи и градини и ще ви запознае с разположението и съдържанието на останалите атракции. През свободното време можете да се разходите самостоятелно, за да направите милиони прекрасни снимки, да посетите специалните тематични павилиони, да се изкачите по стълбите на Старата мелница, за да видите отвисоко великолепния цветен килим от ароматни пролетни цветя или да се повозите на лодка и да усетите отблизо божествения пролетен аромат на зюмбюли, нарциси, лалета и др. Ще посетим и една от специалните ферми за оглеждане на лалета, където лично собствениците ще ни разкажат за начините за отглеждането им и ще ни покажат реколтата си като ни заведат до омайните цветни редици.

Свободно време в Амстердам.
Нощувка.

Четвърти ден - 28.04.2020/ 06.05.2020
Освобождаване на стаите. Трансфер до летището. Полет за София с авиокомпания България Ер

Възможни са размествания на туровете в дните от програмата с цел оптимизация и съобразно заявките.

 

Идеи за самостоятелно посещение и за разходки в свободното време:
27.април е цветният оранжев ден на Холандия - Денят на краля! Най-големият уличен фест в света ще окичи жители и гости с задължителния оранжев аксесоар и ще ги дари много музика, усмивки и щастие!  Празненствата по случай "Денят на краля" често продължават чак до сутринта, но събитията достигат своя апогей вечерта с фойерверките, които оцветяват небето над Амстердам. Атмосферата е абсолютно завладяваща и незабравима!  Ще бъде "оранжево" и много, много весело и на този 27 април! Най-големият уличен фест в света ще окичи жители и гости на града с цветен празничен аксесоар - оранжева шапка, очила, знаменце, помпон, гирлянди или коронка. Улиците, къщите, лодките и колелата ще бъдат украсени в кралския оранжев цвят, навсякъде ще звучи музика и ще се танцува - площадите се превръщат в специални арт сцени, а улиците - в импровизирани цветни базари на открито за сувенири, картини, вкусни деликатеси и какво ли още не!
МУЗЕЯТ ВАН ГОГ, в който се съхранява най-голямата колекция творби на гениалния художник - 200 картини, 500 рисунки, 700 писма. Картините са на първия етаж, а на горните етажи са разположени рисунките, картини от колекцията на брат му Тео, рисувани от съмишленици на художника като Тулуз-Лотрек, Гоген и Моне, а също и гостуващи временни изложби. Към експозицията са прикачени библиотека, посветена на Ван Гог, и магазин, който продава качествени репродукции на много от платната му. (Ако искате да посетите самостоятелно музея, е препоръчително да си направите предварителна онлайн резервация)

Впечатляващите галерии на РАЙКСМУЗЕУМ съхраняват оригинали на Рембранд, Вермеер, Ян Стен и Франс Халс. Най-голямата гордост на музея е платното "Нощна стража" на Рембранд. Дори да не сте запален любител на изобразителното изкуство, този музей ще Ви остави без дъх. Срещу 5 евро можете да наемете аудиогид на руски или английски език, който ще Ви даде информация за най-важните експонати за 45 или 90 мин. /по избор/. (Ако искате да посетите самостоятелно музея, е препоръчително да  направите предварителна онлайн резервация).
Разходката из малките улички на Амстердам е задължително преживяване и ще ви потопи в неповторимата атмосфера на града - можете да опитате свежи рибни деликатеси, традиционните картофки със сос в книжна кесийка или ябълкови палачинки и да се любувате с часове на осветените канали и живописни мостове над тях.
КВАРТАЛ DE JORDAAN - Йордан е известен с кокетните си и цветни бутици, магазинчета, ресторанти на открито и галерии за модерно изкуство (намира се само на 10 мин. пеша от централния площад Дам по улица Raadhuisstraat). В живописния квартал - до канала Принсенхрахт е разположена протестантската Westerkerk (Западната църква), където е погребан Рембранд. Уникалните камбани на църквата звънят на всеки час от 1631 г., изпълнявайки различни мелодии. В непосредствена близост се намира и домът на Ане Франк, която в продължение на 2 години (1942-1944) се укрива там заедно със семейството си. Дневникът на момичето, писан през тези години, е преведен днес на повече от 60 езика, а къщата-музей привлича над 1 млн. посетители годишно (Ако искате да посетите самостоятелно музея, е препоръчително да направите предварителна онлайн резервация).
МУЗЕЯТ HEINEKEN EXPERIENCE е разположен недалеч от площада на музеите, в бивша пивоварна на Хайнекен и предлага забавно интерактивно пътуване през процеса на създаване на международната марка бира, разбира се - с дегустация!

 

Препоръка: Добре е да започнете пътуването отпочинали! Имайте предвид, че полетът за Амстердам е ранен и трябва да сте на летището в София най-късно в 05:30 ч. сутринта. Настаняването в хотелите в Амстердам е възможно след 15:00 ч. При възможност НЕ планирайте пътуване до София в нощта преди деня на заминаване!

 

Цени

Условия за плащане: депозит 30% при записване; доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване!

Хотел "Hotel2Stay" 3* (www.hotel2stay.nl)
Хотел "Hotel2Stay" е нов луксозен хотел, разположен на пешеходно разстояние от Amsterdam Sloterdijk (с много възможности за директна и удобна връзка до историческия център - за по-малко от 15 минути с трамвай 12, автобус 22, метро 50 и други). Хотелът предоставя комфортен престой за гостите си с настаняване в светли студия с елегантен дизайн и пастелни тонове с оборудвана кухня, телевизор и самостоятелна баня с душ. В целия хотел е осигурен безплатен Wi-Fi за гостите. В близост до хотела: голям супермаркет, заведения за бързо хранене.

Хотел "MotelOne Amsterdam" 3* (https://www.motel-one.com/en/hotels/amsterdam/hotel-amsterdam/)
Хотел "MotelOne" е модерен хотел, разположен в близост до магазини и ресторанти (с много възможности за директна и удобна връзка до историческия център - за около 20 минути с трамвай 4, метро 51 и други). Хотелът предоставя комфортен престой за гостите си с настаняване в светли стаи с елегантен дизайн и пастелни тонове - всяка с телевизор, климатик и самостоятелна баня. В целия хотел е осигурен безплатен Wi-Fi за гостите. В близост до хотела: голям супермаркет, заведения за бързо хранене.

Цените в таблицата са валидни за ранни записвания, до изчерпването на ограничен брой места за всяка дата на заминаване!

25.04.2020 (Hotel2Stay 3* - студиа)
03.05.2020 (MotelOne 3* - двойни стаи) - ИМА МЕСТА!

25.04.2020
Hotel2Stay 3*
03.05.2020
MotelOne 3*, двойна стая
  Hotel2Stay 3*, студио MotelOne 3*, двойна стая
  Цена Цена за ранни записвания до 15.04.2020 Редовна цена
Пакетна цена на човек при настаняване в стандартно студио/стая (за двама)
1180 лв
2 места
Промоция: 1189 лв  1289 лв 
Пакетна цена на човек при настаняване в супериор студио* (за трима) -
Допълнително легло за дете до 11,99 г. в двойна стая - Промоция: 889 лв 989 лв
Единично настаняване* - Промоция: 1559 лв 1659 лв

*Superior студио за трима и единично студио - на запитване.

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Амстердам – София с директен полет на България Ер;
 • Летищни такси, ръчен багаж до 10 кг. и 1 бр. чекиран багаж до 23 кг.;
 • 3 нощувки:
  • в студио в хотел Hotel2Stay3* в Амстердам за дата на заминаване 25.04.2020;
  • в двойна стая в хотел MotelOne Amsterdam 3* в Амстердам за дата на заминаване 03.05.2020
 • Трансфери летище- хотел – летище;
 • Туристическа програма в историческия център на Амстердам с местен екскурзовод на български език;
 • Mедицинска застраховка с покритие 5 000 евро на ЗАД Армеец;
 • Водач от България

Цената не включва:

 • Сити такса за престоя и ползване на слушалки по време на пешеходния тур - 20 €/ 39 лв на човек - задължително доплащане (начислява се с резервацията);
 • Разходи за градски транспорт: карта за 72 ч. - 19 € на човек или билети за еднократно ползване - 3,20 € (закупуват се на място)
 • Входни такси за посещаваните в свободното време обекти /по желание/
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - възстановява заплатената сумата при невъзможност за пътуване по здравословни причини според условията на застрахователя. Заявява се и се заплаща при подписване на договора за организирано пътуване.
 • Доплащане за закуска на блок-маса за дата на заминаване 03.05.2020 (хотел MotelOne 3*): 11,50 € на човек на ден (на място)
 • Допълнителни услуги по желание (заявяват се при резервация; заплащат се до 30 дни датата на заминаване):
  • "ТРАДИЦИОННА ХОЛАНДИЯ - ЗАНСЕ СХАНС" с автобус и екскурзовод на български език: 64 лв. на турист при мин. 20 записани туристи за дата 25.04.2020; 69 лв на турист при мин. 15 записани туристи за дата на заминаване 03.05.2020 (Продължителност: около 4 ч.; Маршрут: Амстердам-Заансе Сханс: ~21 км.);
   Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български език, посещение на мадра за кашкавал и/или за дървени обувки.
   Цената не включва: входни такси за обекти, които могат по желание да се посетят самостоятелно през свободното време.
   Информация за входни такси: Старите мелници De Bonte Hen, De Zoeker - за олио, De Kat - за бои и др: 4,50 € за всяка мелница; Музей на Зансе Сханс: 10 €; Музей на мелниците: 4,50 €;

 • "ЦВЕТЯТА НА ХОЛАНДИЯ - ПАРК KEUKENHOF" с автобус и екскурзовод на български език:
  • За дата на заминаване 25.04.2020: 155 лв на турист при мин. 15 записани туристи; За деца 4-16,99 г.: 135 лв
  • За дати на заминаване 27.03.2020 и 03.05.2020: 125 лв на турист при мин. 15 записани туристи; За деца 4-16,99 г.: 115 лв

(Продължителност: около 8-9 ч.; Маршрут: Амстердам-Keukenhof: ~35 км.)
Цената включва:
транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български език, входна такса за парк Keukenhof.
Цената НЕ включва: входна такса за фермата за лалета - 6 € на турист (заплаща се на място); други такси за атракции в парка, които могат да се посетят по желание в свободното време

 • "ПРОЛЕТ В ХАРЛЕМ" за дата на заминаване 03.05.2020 с влак и екскурзовод на български език: 50 лв на турист при мин. 15 записани туристи; (Продължителност: около 5 ч.; Маршрут: Амстердам-Haarlem: ~19 км.)
  Цената включва: двупосочен билет за влак, екскурзоводско обслужване на български език.
 • "ПРОЛЕТЕН ПАРАД В ХАРЛЕМ" за дата на заминаване 26.04.2020 с влак и екскурзовод на български език: 50 лв на турист при мин. 15 записани туристи; (Продължителност: около 5 ч.; Маршрут: Амстердам-Haarlem: ~19 км.)
  Цената включва: двупосочен билет за влак, екскурзоводско обслужване на български език.

!!!ВАЖНО!!! Всички допълнителни екскурзии са свързани с предварителни резервации и затова трябва да бъдат заявени и предплатени заедно с резервирането на туристическия пакет!
При по-малко записани туристи може да бъде предложено доплащане за осъществяване на екскурзията при реалния набран брой туристи.

Информация за забележителности и цени на билети /с ориентировъчен характер, посещението им е самостоятелно, в свободното време/. Възможни са промени!

Билети за музеите може да закупите самостоятелно на съответния посочен сайт за всеки музей. Изисква плащане с кредитна карта онлайн.
Ако желаете съдействие от наша страна за онлайн закупуване на билети, моля да имате предвид, че се начислява сервизна такса в размер на 5 лв за всяка трансакция.

АМСТЕРДАМ:

Круиз по каналите на Амстердам - регулярните разходки с корабчета (с тръгване на на всеки кръгъл час) са достъпни от всички централни зони на града. Не е нужна предварителна резервация. Ориентировъчна цена: 12-15 €

Къща-музей на Ане Франк - Възрастни: 10,50 €; Деца 10-17 г.: 5.50 €; Деца до 10 г.: 0.50 €.
Музеят ревностно съхранява атмосферата от времето, когато Ане Франк, семейството й и още четирима души се крият от нацистките гонения срещу евреите в продължение на 2 години (1942-1944 г.). Можете да се изкачите по стръмните тесни стъпала, за да видите скривалищата и да станете част от уникалното усещане. Музеят съхранява и много автентични материали, както и оригиналните страници от дневника на Ане Франк, който тя пише в "тайната къща". След края на войната единственият оцелял, бащата на Ане - Ото Франк, публикува дневника, който днес е преведен на над 60 езика.  "Гневът, бунтарството, смехът и надеждата, които извират от страниците, превръщат дневника в най-известната книга, писана от дете, в най-четения автентичен дневник в света и най-превежданата книга от нидерландски."
Работно време: 9:00-19:00 ч. /вход е възможен до 30 мин. преди края на работното време/
Препоръчителна е предварителна онлайн резервация през сайта: http://www.annefrank.org/en/Museum/Practical-information/Online-ticket-sales/

Райксмузеум - Цена: 20 € за възрастен; Деца и младежи 0-18 г.: безплатно.
Райксмузеум е в топ 10 на най-известните музеи в света и е разположен във впечатляваща сграда от 19 век, открита отново за посещения след впечатляващ ремонт, за който са похарчени 491 млн. долара. Музеят съхранява оригинали на художниците Рембрандт, Вермеер, Ян Стен и Франс Хаалс, като най-голямата гордост на музея е платното "Нощна стража" на Рембранд. Дори да не сте запален любител на изобразителното изкуство, този музей ще Ви остави без дъх. Можете да наемете срещу 5 евро аудиогид на руски или английски език с избор за продължителност на тура 45 или 90 мин., който ще Ви преведе през най-важните зали.
Работно време: 9:00-17:00 ч. /вход е възможен до 45 мин. преди края на работното време/
Препоръчителна е предварителна онлайн резервация през сайта: https://www.rijksmuseum.nl/en

Музей на восъчните фигури Мадам Тюсо - Цена: 20 €.  Музеят на восъчните фигури Мадам Тюсо се намира в сърцето на Амстердам, на площад „Дам”. Той е част от веригата музеи, собственост на английската фирма „Мерилин Ентъртеймънт”, които се намират в Лондон, Берлин, Лас Вегас, Ню Йорк и Холивуд. Голямото разнообразие от восъчни фигури привлича посетители от цял свят . Там можете да видите и да се снимате със фигурите на световно известни личности, политици, учени, поп и рок звезди, артисти и спортисти, както и да проследите историята на Амстердам (пресъздадени са сцени и велики личности от Златния век на града).

Къщата-музей на Рембранд - Цена: 14 € за възрастен.  Къщата-музей на Рембранд се намира на оживена улица в еврейския квартал на Амстердам. Тук художникът се нанася със своето семейство през 1639 г. на 33 годишна възраст и както сам той казва, в този дом той преживява най-продуктивния период от своя живот по времето на Златния век на Холандия. Ако тази среща с изкуството не ви е достатъчна, можете да надникнете и в къщата-музей на друг голям холандски художник - Рембранд. В сградата от 17 век е съхранена почти непокътната покъщнината му, изложени са и много от неговите гравюри.

Музей Ван Гог (Paulus Potterstraat 7) - Цена: 19 € за възрастен; Деца 0-18 г.: безплатно.
Прочутият художник е бил неизвестен приживе и е продал само няколко картини преди смъртта си. Едва през 1973 г. творбите му са откупени от фондация "Ван Гог" и изложени в музей. Музеят Ван Гог е открит през 1973 г. и съхранява колекция от многобройни картини и графики на прочутия художник, като обхваща различни етапи от неговото творчество, от младежките му години до смъртта му. Най-известните произведения в богатата сбирка на музея са „Жълтата къща”, „Стаята в Арл”, „Слънчогледи”.
Работно време: 10:00-18:00 ч.; в петък - до 22 ч. /вход е възможен до 30 мин. преди края на работното време/
Препоръчителна е предварителна онлайн резервация през сайта: http://www.vangoghmuseum.nl/en/plan-your-visit

Музей на бирата Heineken Experience - Цена на онлайн билет: 18 €; На място: 21 € за възрастен; Деца 12-17 г. - 14,50 €. В мини-пивоварната на изцяло обновения музей посетителите могат да се насладят на интерактивно забавно пътуване през процеса на създаване на прочутата марка бира, водени от опитен майстор пивовар.
Работно време: Делнични дни: 10:30-19:30 ч.  - последен вход: 17:30; Петък-неделя: 10:30-21:00 ч. - последен вход: 19:00;
Препоръчителна е предварителна онлайн резервация през сайта: http://www.heineken.com/bg/heineken-experience/tickets.aspx

 

KEUKENHOF
Разходка с тиха лодка из цветните полета: 9 € за възрастен; 4,50 € за деца до 11 г.

Информация

Полетно разписание*:

FB 461  25.04.2019  Излита от София в 06.55 ч  / Каца в Амстердам в 09.00 ч
FB 462  28.04.2019  Излита от Амстердам в 10.30 ч /  Каца в София в 14.20 ч
*Възможни са промени

***

Полезно:

Градски транспорт*: В Амстердам трамвайната мрежа е перфектно развита и, заедно с метрото, е най-бързият и лесен начин за придвижване от и до всички точки на града. Билети се продават в самите трамваи или от автоматите в метро станциите, като еднократен билет за 1 час струва 3,20 €. Препоръчително е да си купите 48-часова или 72-часова карта за цялата мрежа на GVB градски транспорт - метро, трамваи, автобуси /влиза в сила от момента на първата валидация, като е важно да се знае, че при всяко слизане и качване трябва да се чекирате/.
Цената за GVB карта за 72 часа е 19 €; за 48 часа: 13,50 € (за цялата градска мрежа - метро, трамваи, автобуси); за 24 часа: 8 € (за цялата градска мрежа - метро, трамваи, автобуси);
За деца 4-11,99 г. се предлагат само GVB карти с 24 часова валидност: 4 €  (за цялата градска мрежа ).
Деца до 3,99 г. пътуват безплатно.

*Информацията е актуална към 01.01.2019. Възможни са промени!

***
Вместо GVB карта за цялата градска мрежа, можете да закупите и сити пас "I amsterdam"", но трябва да прецените дали за времето на престоя Ви ще имате време и интерес да посетите точно тези музеи, за които картата предоставя безплатен вход или входна такса с намаление. 
Цената за такъв пас е:
- 60 € с включена 24-часова карта за цялата градска мрежа;
- 80 € с включена 48-часова карта за цялата градска мрежа;
- 95 € с включена 72-часова карта за цялата градска мрежа ;
Подробна информация за атракциите, които можете да посетите безплатно с картата, на: http://www.iamsterdam.com/en/visiting/i-amsterdam-city-card/city-card-offers

***

Времето: Бъдете готови за променливо време. За Амстердам е типично в рамките на 1 час да се редуват многократно дъжд и слънце. Винаги носете със себе си дъждобран или чадър.

Пазаруване: От понеделник до сряда повечето магазини затварят в 18 часа, в четвъртък и петък често работят до 21 часа. По-малките и локални магазини в понеделник отварят по обяд.

Кафенета: В заведенията с надпис "Coffeshop" не се предлага кафе, а различни продукти с минимално количество лека дрога /до 5 гр./. В тези заведения не могат да влизат лица под 18 години, като за целта във всяко заведение се изисква представянето на лични документи. Цигари от всякакъв вид могат да се пушат само в кафенето и никъде другаде, нито по улиците, нито на обществени места. Популярните спейс кейкове се продават на бара, шоколадови са и струват между 5 и 7 евро.

Валута: EUR

Часово време: 1 час назад; България 12 ч. Нидерландия 11 ч.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната (за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариална заверка съответно от единия или двамата родители). Няма изисквания за визи. Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

****************
Пътуващият има право да се откаже от пътуването, без да дължи анулационна такса, след като е отправил писмено предизвестие в рамките на деня, в който се е записал и е платил първоначалната вноска. От деня, следващ деня на записването до 31 дни преди датата на заминаване, таксата за отказ от пътуване е в размер на изискуемия минимален депозит - 30% от основния пакет; в периода от 30 дни преди датата на заминаване до датата на заминаване включително, таксата за отказ от пътуване е в размер на общата крайна цена на туристическия пакет.

Пътуващият има право да преотстъпи своето пътуване на друго лице,  което отговаря  на  всички  изисквания, приложими към сключения договор, само с писмено предизвестие не по-късно от 21 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет. В случай че от това преотстъпване произтича заплащане на глоби по вече оформени пътнически документи – самолетни, фериботни или други билети, пътуващият дължи тяхното заплащане при сключването на договор за туристическия пакет на друго лице.
****************

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 пътуващи.
Краен срок за уведомяване, в случай на несъбран минимален брой: не по-късно от 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.

Запитване

Цветна пролет в Амстердам - 25.04.; 03.05.2020


Информацията, публикувана на този сайт, е с рекламна цел и е възможно междувременно да са настъпили промени. Съгласно чл.82 от ЗТ за актуална се счита информацията, предоставена в офисите ни или при оторизираните агенти!
Рейма България е лицензиран туроператор с номер на лиценз РКК-01-6154 от 04.07.2008 г., има сключена застраховка "Отговорност на туроператора" към  ЗД "Евроинс“ АД, съгласно чл. 97 от ЗТ, с №  03700100001987, валидна до 03.07.2020, както и регистрация като 
администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни под № 1063835 от 21.11.2008 г.

Адрес: гр.София 1421, ул. Лозенец 4, Тел.: +359 2 434 15 15, Тел./ Факс: +359 2 963 03 23, E-mail: info@reyma.bg

Newsletter

Условия
При абониране за нашия бюлетин, ще получавате актуални оферти и промоции за предлаганите от нас услуги.
02 434 15 15

Посетители:

В момента има 368  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information