ЦВЕТНИ ЕМОЦИИ В РИМ - 4 нощувки в хотел 3*

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ, 5 дни/ 4 нощувки


Дата: 25.07.2020/ 27.10.2020/ 19.11.2020


 Ще останете очаровани от красотата на сградите, обляни вечер в приказна светлина, от усмивките и от сърдечното отношение на местните хора. И само тук докато пазарувате плодове, продавачът ще ви изпее ария от любимата си опера...


ПРОГРАМА

1 ден
Отпътуване за Рим с директен полет до летище Фиумичино. Трансфер до хотела. Настаняване след 14:00 ч.
Туристическа програма с местен екскурзовод на български език „Античен Рим” /включен в цената; не включва входни такси; ползва се градски транспорт/: панорамно разглеждане на Римския форум и Колизеума - символ не само на Рим, но и на силата на цяла една велика империя. Ще научим как е протичал един ден на арената на най-големия амфитеатър от античността, ще разберем защо се издига точно на мястото, където го виждаме днес; Античните руини ще оживеят и ще разкрият част от тайните на този удивителен град, който не престава да ни изумява и същевременно да  напомня за оставеното от древноримската цивилизация наследство в областта на правната система, градоустройството, строителството на пътища, архитектурата, живописта и скулптурата. Ще посетим църквата "Сан Клементе" - уникален архитектурен комплекс, включващ в себе си части от различни епохи - стар езически храм, върху останките на който през 4 век е построена църква, от която са запазени автентични стенописи от 9-ти и 11-ти век. През 1084 г. тя е разрушена от норманите, а през 12 век е издигната отново. Църквата е посветена на четвъртия римски папа Климент I. Освен неговите мощи, в криптата на базиликата се съхраняват и тленните останки на св. Константин Кирил Философ и други християнски светци (за посещение на криптата се заплащат  входна такса в размер на 10 € на човек).
Свободно време.
Нощувка.

2 ден
Закуска. Туристическа програма с местен екскурзовод на български език "Бароков Рим" - най-известните римски площади /включен в цената; ползва се градски транспорт/: Испанските стълби и площад “Испания” с фонтана Barcaccia, проектиран от Бернини - едно от най-предпочитаните от туристите мeстa в Рим с прекрасна гледка към целия град и където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак; църквата „Санта Тринита дей Монти”; фонтана ди Треви - най-красивия шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун с колесница във формата на раковина; църквата „Св. Викентий и Св. Анастасий“; площад Ротонда с посещение на Пантеона - най-старата запазена сграда от времето на Римската империя; артистичния площад “Навона” с трите прословути скулптурни шедьовъра - фонтана на “Четирите реки”, на Моро и на Нептун, където местни художници и артисти излагат своите картини, ръчно изработени сувенири и организират импровизирани концерти.
Свободно време.
Нощувка.

3 ден
Закуска.
По желание - Допълнителна екскурзия /с доплащане/:
- "Ватикана, Ватиканските музеи и базиликата Св. Петър" с екскурзовод на български език. Ватиканските музеи днес съхраняват произведения на хора на изкуството от различни епоха: от гръцко-римски статуи до произведения на Джотто, Ботичели, Лука  Синьорели, Пиетро Перуджино и Рафаело, а в Сикстинската капела за нас ще "оживее" историята на човечеството от Сътворението до Страшния съд, пресъздадена по неповторим начин от великия Микеланжело. Разходката ще завърши с посещение на най-голямата християнскА базилика в света – „Св. Петър”.
Нощувка.

4 ден
Закуска. Свободно време.
По желание - Допълнителна екскурзия /с доплащане/: 
- "Шедьоврите на галерия Боргезе"  - посещение на един от най-популярните музеи в Рим с местен екскурзовод на български език (Галерия „Боргезе” е изградена в началото на XVII век от архитекта Фламинио Понцио по поръчка на Шипионе Боргезе – племенник на папа Паоло V и страстен колекционер на произведения на изкуствата. Понастоящем в галерия Боргезе има около 560 картини и скулптури от известни майстори, след които Рафаело, Тициян, Доменикино, Караваджо, Бернини, Антонио Канова и други именити творци, които през вековете са допринесли за величието и уникалността на Вечния град.)
Свободно време с възможност за индивидуална разходка в парка Боргезе, където се намира панорамната тераса Пинчио и зоологическата градина на Рим.
Нощувка.

5 ден
Освобождаване на стаите. Трансфер от хотела до летището. Отпътуване с директен полет за България.

КРАЙ НА ПРОГРАМАТА

Възможни са размествания на туровете в дните от програмата с цел оптимизация и съобразно заявките за допълнителни услуги.

Цени

Условия за записване: минимален депозит за записване -50% от основния пакет; доплащане до крайната цена - до 30 дни преди датата на отпътуване.

Хотели по програмата: (Floridia, Lazio, Siracusa, Fiamma или подобен) - разположени на 50-150 метра от спирка Термини. Базиликата Санта Мария Маджоре е на 10 минути пеша, фонтанът Треви е на 20 минути пеша. Колизеумът и Испанските стълби също са леснодостъпни пеша или с метро съответно за 2 или 3 спирки.
Стаите са с класически интериор, разполагат с телевизор, малък хладилник, самостоятелна баня със сешоар. В общите части има безплатен Wi-Fi достъп. Името на конкретния хотел се обявява до 7 дни преди всяка дата на заминаване.

Дата

Промоционална цена
на човек в двойна или тройна стая

Стандартна цена
на човек в двойна или тройна стая
25.07.-29.07.2020

Промоция ранни записвания до 30.04.2019:

760 лв - икономична двойна стая*
830 лв - стандартна двойна стая*

890 лв- стандартна стая
27.10.-31.10.2020 Промоция ранни записвания до 30.06.2019:
890 лв - стандартна двойна стая*
940 лв- стандартна стая
19.11.-23.11.2020

Промоция ранни записвания до 31.05.2019:

730 лв - икономична двойна стая*
790 лв - стандартна двойна стая*

890 лв- стандартна стая

Доплащане за единично настаняване: +350 лв
Дете 2-11,99 като трети човек в двойна стая: -40 лв
*Промоционалната цена е валидна за ограничен брой места, до изчерпването им.

 

Основният пакет включва:

 • Самолетен билет София - Рим - София с включени летищни такси на а/к България Ер
 • Ръчен багаж до 10 кг. и 1 бр. чекиран багаж до 23 кг. на турист
 • 4 нощувки със закуски в хотел 3* в центъра на Рим - район Термини (Floridia или подобен);
 • Туристическа програма "Античен Рим" с местен лицензиран екскурзовод на български език (с посещение на базиликата Сан Клементе)
 • Туристическа програма "Бароков Рим - римските площади и фонтани" с местен лицензиран екскурзовод на български език
 • Tрансфери летище-хотел-летище;
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с осигурен асистанс с покритие 5 000 евро на ЗАД Армеец;

Цената не включва:

1. Слушалки по време на обиколките - 3 € на човек за всеки тур (заплащат при получаването им на място);
2. Градска такса (заплаща се задължително от туристите до напускане на хотела): за хотел 3* - 4 € на човек/на нощувка
3. Ползване на градски транспорт: билети за еднократно ползване - 1,50 евро; Карта за 1 ден за цялата градска мрежа: 7 евро (на място)
4. Входна такса за криптата на базиликата Сан Клементе (гроба на Св. Константин-Кирил Философ): 10 € на човек /заплаща се на място, по желание/.
5. Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание, препоръчителна (покрива неустойки по пътуването, в случай на невъзможност за осъществяване му съгласно общи условия за ЗПАД Армеец)


Допълнителни услуги /по желание/:

 • "Ватикана, Ватиканските музеи и базиликата Св. Петър" с местен лицензиран екскурзовод на български език при минимум 6 записани туристи: 85 лв за възрастен; 49 лв за деца до 15,99 г.
  Включва такса предварителна резервация и входни такси, ползване на аудиосистема със слушалки.
 • „Шедьоврите на галерия Боргезе“ с професионален лицензиран екскурзовод на български език: 95 лв. за възрастен при минимум 10 записани туристи; Намаления: за европейски граждани 18-25 г. - 70 лв.; за европейски граждани под 18 г. - 57 лв.; Цената включва билет за вход, такса групова резервация и ползване на слушалки, екскурзоводско обслужване 2 часа) Продължителност на посещението: 2 часа; ползва се градски транспорт - мин. 2 билета по 1,50 €. Цената е валидна за резервации, направени след 05.07.2019
  Максималният брой туристи за тази услуга е 15. Моля, резервирайте своевременно.
 • Билет за посещение на Колизеума и Римския форум: 36 лв. на турист.
  Цената включва билет за вход с фиксиран час за посещение на Колизеума и такса резервация.

 

Информация за билети и карти за градски транспорт Рим:
- Еднократен билет, валиден за цялата градска мрежа за ползване до 100 мин. след валидация: 1,50 евро
- Карта за 1 ден за цялата градска мрежа: 7 евро

!!!ВАЖНО!!! Всички допълнителни екскурзии са свързани с предварителни резервации и затова трябва да бъдат заявени и предплатени заедно с резервирането на туристическия пакет.

 

Информация

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ (възможни са промени):

FB449 SOFFCO 0750 0850
FB450 FCOSOF 0950 1250

Възможни са промени в разпределението на туровете по дни с цел оптимизиране на програмата.

 

Информация за билети и карти за градски транспорт Рим:
- Еднократен билет, валиден за цялата градска мрежа и за ползване до 100 мин.: 1,50 евро. При валидиране на билета в метрото, той не може да се ползва втори път за вход в метро, но е валиден за ползване в автобуси или трамваи в рамките на 100-те минути след валидацията
- Карта за 1 ден за цялата градска мрежа: 7 евро

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната (за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариална заверка съответно от единия или двамата родители). Няма изисквания за визи. Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Национална валута на Италия – евро (EUR); 1 лв = 0,52 EUR
****************
Пътуващият има право да се откаже от пътуването, без да дължи анулационна такса, след като е отправил писмено предизвестие в рамките на деня, в който се е записал и е платил минималния изискуем депозит. От деня, следващ деня на записването до 31 дни преди датата на заминаване, таксата за отказ от пътуване е в размер на изискуемия минимален депозит - 50% от основния пакет; в периода от 30 дни преди датата на заминаване до датата на заминаване включително, таксата за отказ от пътуване е в размер на общата крайна цена на туристическия пакет.

Пътуващият има право да преотстъпи своето пътуване на друго лице,  което отговаря  на  всички  изисквания, приложими към сключения договор, само с писмено предизвестие не по-късно от 21 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет. В случай че от това преотстъпване произтича заплащане на глоби по вече оформени пътнически документи – самолетни, фериботни или други билети, пътуващият дължи тяхното заплащане при сключването на договор за туристическия пакет на друго лице.
****************

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Екскурзията се провежда без изискване за минимум записани туристи.
Краен срок за уведомяване, в случай на несъбран минимален брой: не по-късно от 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.

Запитване

Цветни емоции в Рим, самолет - 4 нощувки

Подобни оферти


Информацията, публикувана на този сайт, е с рекламна цел и е възможно междувременно да са настъпили промени. Съгласно чл.82 от ЗТ за актуална се счита информацията, предоставена в офисите ни или при оторизираните агенти!
Рейма България е лицензиран туроператор с номер на лиценз РКК-01-6154 от 04.07.2008 г., има сключена застраховка "Отговорност на туроператора" към  ЗД "Евроинс“ АД, съгласно чл. 97 от ЗТ, с №  03700100001987, валидна до 03.07.2020, както и регистрация като 
администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни под № 1063835 от 21.11.2008 г.

Адрес: гр.София 1421, ул. Лозенец 4, Тел.: +359 2 434 15 15, Тел./ Факс: +359 2 963 03 23, E-mail: info@reyma.bg

Newsletter

Условия
При абониране за нашия бюлетин, ще получавате актуални оферти и промоции за предлаганите от нас услуги.
02 434 15 15

Посетители:

В момента има 458  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information