Избери месец

Дестинация

Транспорт

Къде в Гърция

Категория (всички)

Изхранване (всички)

Категория: Чехия

ЕСЕН В ЗЛАТНА ПРАГА
самолетна екскурзия с обслужване на български език

Дата: 15.10.-18.10.2020
4 дни/ 3 нощувки

Меката светлина, променяща цветовете от медено жълто до кадифено кафяво, златните отражения на готическите и барокови сгради и на статуите по Карловия мост по изгрев и залез, очарователните тихи калдаръмени улички с жълт килим от листа - всичко това прави есента най-доброто време за пътешествие до Прага.


ФЕСТИВАЛ НА СВЕТЛИНАТА В ПРАГА
ПОТВЪРДЕНО СЪБИТИЕ, ПРОВЕЖДА СЕ НА ОТКРИТО В ПЕРИОДА ОТ 15.10. ДО 18.10.2020

От 15.10. до 18.10.2020 Прага отново ще бъде домакин на атрактивния ежегоден Фестивал на светлината, наречен SIGNAL PRAGUE. Тазгодишната тема беше обявена много преди да се случат извънредните събития - "Plan B". Имаме удоволствието да съобщим, че фестивалът е потвърден като събитие и ще се състои на планираните дати! И сега, повече от всякога, името много му отива - "Plan B"! Напълно осъзнавайки нетипичната ситуация, организаторите обмислиха всички възможности, консултираха се с експерти и с епидемиолози за целия процес на организация и се подготвиха с всички необходими превантивни мерки, които да гарантират безопасността на посетителите. Всички съпътстващи събития и арт инсталации ще са изцяло на открито! От 15 до 18 октомври съвременното визуално изкуство ще следва по улиците на Прага първоначално планираните си теми (свързани с изменението на климата, с горещите екологични проблеми и с утопичните сценарии за далечното бъдеще), но и план Б! Участващите артисти ще се заиграят с теми, свързани с изобретателността и човешката творческа адаптивност! PRAGUE Signal Festival 2020 - "Plan B" - очакваме го още по- креативен, по-гъвкав и по-приключенски!

 

Акценти:
- директен полет с кратка продължителност и удобно полетно разписание
- провежда се по време на най-грандиозния светлинен фестивал на Прага - SIGNAL 2020
- настаняване в хотел по избор: ibis Wenceslas Square, Tosca 3* или Downtown 4* (разположени в района на Вацлавски площад, център!)
- обслужване изцяло на български език от местен професионален екскурзовод
- 24-часова асистенция на български език

Програма :

Първи ден:
Среща на летище София, Терминал 2 в 08:20 ч.. Отпътуване за Прага с директен полет в 10:20 ч. Трансфер до хотела (около 30 минути), настаняване. Информационна среща - екскурзоводът ще ви ориентира в района около хотела и ще се погрижи за комфортния престой с полезна и практична информация.
==>Туристическа програма "В СЪРЦЕТО НА СТАРА ПРАГА" с екскурзовод на български език: Националния музей; Вацлавския площад, заобиколен от впечатляващи сгради с великолепни фасади; статуята на покровителя на Прага - Св. Вацлав; "Златния кръст"; малките улички в сърцето на стария Град; Староместкия площад с готическата катедрала „Дева Мария пред Тин”; монумента на Ян Хус, красивата барокова църква „Свети Николай”; двореца Кински; Староместкото кметство и Пражкия меридиан, разположен на мястото, където точно в 12 ч. е падала сянката на колоната на Дева Мария; емблематичната часовникова кула и най-стария работещ астрономически часовник в света от 1410 г., който събира хиляди туристи на всеки кръгъл час в очакване на „разходката на Апостолите”. Централният район на Прага - "Старе место", основан през 9-ти век, впечатлява с изящната си архитектура и хармоничното съчетание на сгради в различни архитектурни стилове – готика, барок, ренесанс…
*По желание /с предварителна заявка и заплащане/ - 
==>
КРУИЗ ПО ВЪЛТАВА*
(Продължителност: 1 час; може да се проведе и в друг ден от програмата).
Свободно време.
В района на Стария Град и около Староместкия площад често се провеждат импровизирани концерти на гастролиращи артисти и музиканти, а в плетеницата от калдъръмени улички на Стария Град, между историческите сгради в стил готика, барок, ренесанс или рококо ще откриете сувенирни магазини, галерии, музеи, разнообразни битови ресторанти, бирарии и кафенета.
Нощувка.

Втори ден:
Закуска.
==>Туристическа програма "ОТ ПРАЖКАТА КРЕПОСТ ДО СТАРИЯ ГРАД" с екскурзовод на български език: Пражката крепост (служела за резиденция на князе и крале, а днес - седалище на Президента на Чехия), готическата катедрала "Свети Вит" с витражите от цветно стъкло, един от които - дело на прочутия майстор на сецесиона Алфонс Муха, Владиславската зала, манастира Св. Георги, дворците Шварценберг и Щернберг (и двата - част от националната галерия на Прага)  на Храдчанския площад, откъдето се открива величествена гледка към река Вълтава и цяла Прага със забележителните и кули. Обиколката продължава по улица Нерудова към Малостранския площад и към бароковия храм Св. Николай, за да може романтичните малострански улички да ни изведат до Малтийския площад и артистичната "стена на Джон Ленън". Следват остров Кампа с мостчето на влюбените над Дяволския канал и най-голямата забележителност на Прага - Карловия мост (от XIV в.). Живописната гледка към река Вълтава и забележителните исторически скулптури на моста се комбинират по вълшебен начин със съвременните творби на местни художници, карикатуристи и с джаз изпълненията на уличните музиканти. А най-старата запазена статуя на моста – на чешкия светец Йоан от Непомук,  по традиция сбъдва желания, за този, който я докосне на правилното място. Разходката продължава към Стария Град - статуята на великия Карл IV, комплекс Клементинум (където се намира най-красивата барокова библиотека на Прага - може да се посети в свободното време) и лабиринта от тесни калдъръмени улички, примамващи да се изгубим в пъстрата какафония от дюкянчетата за сувенири, изкусителни кафенета и бирарии.

*Екскурзия по желание /с предварителна заявка и заплащане/, следобяд:
==>"КУТНА ХОРА - МАГИЯТА НА СРЕДНОВЕКОВИЕТО" - автобусна екскурзия с екскурзовод на български език. Разположен на 60 км. от Прага, градът е втори по значение в Бохемия след Прага. До края на ХIII век в него се добива една трета от среброто в Европа, а по-късно той става и седалище на кралската власт. Заради прекрасните запазени сгради с типична архитектура от Средновековието, неповторимия каменен фонтан от 15 век и емблематичната панорама, Кутна Хора е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство. Екскурзията включва пешеходна разходка в историческия център, посещение на царския монетен двор - където, под надзора на италиански специалисти, се е сечал известния пражки грош; посещение на величествената готическа църква Св. Варвара (доплаща се входна такса) - оказала влияние върху архитектурата на цяла Централна Европа и на уникалната църква-костница в Седлец (доплаща се входна такса) от 14 век, чийто внушителен интериор е направен от 40 000 човешки скелета.
Нощувка. 

Трети ден:
Закуска. Свободно време с възможност за посещение на музеи или
*Екскурзия по желание /с предварителна заявка и заплащане/ - избира се една от двете екскурзии:
==>1."КАРЛОВИ ВАРИ - СПА БИЖУТО НА ЧЕХИЯ" - автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език
. Заедно ще посетим един от най-красивите и известни курортни центрове в Европа. Създаден през 14 век, Карлови Вари е любимо място за посещение от известни личности като руският цар Петър I, Франц Кафка, Казанова, Бетовен, Моцарт и много други. Градът е известен и с международния филмов фестивал „Кристалният глобус”, за който всяка година в града пристигат световноизвестни кинозвезди. Ще се разходим по прекрасните улици, от които бликат множество минерални извори, украсени с дизайнерски чешми - покрай фестивалния хотел Термал, прочутите карловарски Колонади, големия Гейзер, бароковата църква Мария Магдалена, емблематичния хотел Пуп, където е сниман касовият хит за Джеймс Бонд "Казино роял".
През свободното време можете да опитате традиционните вафлички "оплатки" или "кралската" напитка - билковия ликьор „Бахеровка”, който се прави с прочутата лековите вода. 

или

==>2."ПРИКАЗКИ ЗА ЗАМЪЦИ - ХЛУБОКА И ЧЕШКИ КРУМЛОВ" - автобусна екскурзия с екскурзовод на български език:
Чехия има безброй замъци, но нито един не може да се мери по „приказност” с Хлубока. Това е замъкът, в който са снимани редица приказки, замъкът на чешките филмови принцеси. Построен е през 13-ти век в английски готически стил, а през вековете често сменя господарите си, като днес представлява впечатляващ калейдоскоп от различни стилове – готически, ренесанс, барок и романтизъм. Замъкът впечатлява посетитетелите си още от входната зала с пищните дърворезби и украси, с красиво изрисуваните тавани на кръглите салони, разположени в кулите, както и с множество запазени исторически предмети като златната шейна, рицарски доспехи и едни от първите прототипи на телефон и прахосмукачка.
Град Чешки Крумлов е разположен в живописна извивка на река Вълтава. Прекрасните лъкатушещи улички, запазили своя средновековен облик, ще ви очароват с цветните фасади на сградите, приютили множество занаятчийски дюкянчета, китни ресторантчета, музеи и галерии. Обиколката започва от подножието на най-голямата забележителност – замъкът, който е бил седалище на управляващите фамилии, а кръглата му кула в ренесансов стил с астрологични и алхимични знаци присъства на всички панорами на града. Минавайки по малките улички, ще стигнем до готическата църква „Св. Вит” и до централния площад, запазил автентичния си средновековния облик - пъстри аркади с готически и ренесансови фасади на къщите. Ако отделите от свободното си време за хубав обяд, можете да опитате традиционното ястие с шаран, който е местният специалитет.

 *По желание /с предварителна заявка и заплащане/:
==>20,30 ч -
Бутиков джаз круиз по р. Вълтава
(може да се предложи и в друг ден от програмата)

Четвърти ден:
Закуска.
Свободно време за самостоятелно разглеждане на Прага или:
*Екскурзия по желание /с предварителна заявка и заплащане/:
==> "ЗАМЪКЪТ КАРЛЩЕЙН - В ЦАРСТВОТО НА КАРЛ IV" - автобусна екскурзия с екскурзовод на български език. Замъкът е отдалечен на около 30 км от Прага, извисява се сред хълмовете над едноименното селце Карлщейн и е символ на чешкото кралство от периода на разцвета на готиката. След столицата Прага, това е най-посещаваният туристически обект в Чехия. Градчето днес е същинско курортно селище с множество китни магазинчета за сувенири. Крал Карл IV построил този средновековен замък между 1348 до 1357 г. с цел да защити короната и бижутата на Свещената Римска империя. Обиколката включва исторически интериори на 1-ви и 2-ри етаж на императорския дворец и част от Марианската кула с ценни мебели от XIV-XIX век. (Залата на придворните, Рицарската зала с параклиса "Св. Никола", двора на Марианската кула, спалнята на императора, съкровищницата - където се намира копие на средновековната корона на кралете на Бохемия и др.)
Важно: От паркинга за автобуси до входа на замъка се върви пеша около 20 минути по хълмиста алея - с лек наклон. Екскурзията не е подходяща за туристи с ограничена подвижност!

Среща за трансфер до летището. Отпътуване за София с директен полет на България Ер в 16:25ч.

Забележка: Възможни са размествания на туровете в дните от програмата с цел оптимизация и съобразно заявките.
Полетни детайли:
FB 301 15OCT SOFPRG 1015 1115
FB 302 18OCT PRGSOF 1625 1915
*възможни са промени

ВАЖНО!
В седмицата преди заминаването туристите ще получат травел пакет, в който освен всички необходими документи за пътуването си и телефон за връзка с водача на групата, те ще намерят и подробни указания относно всичко важно, с което трябва да бъдат запознати по време на пътуването си!
Превозвачът ни - България Ер, спазва най-строги противоепидемични мерки по време на полетите си до Прага. Въздухът в самолетите се обновява напълно и непрестанно през двигателите - на всеки 2-3 минути, което на практика означава, че в самолета въздухът е същият като този в открити пространства. Качеството на въздуха в самолетите на България Еър се гарантира от специални филтриращи системи HEPA, които осигуряват постоянна циркулация на термично обработен въздух до над 200 градуса, ограничавайки евентуално разпространение на каквато и била зараза по въздушен път.
Хотелите под бранда ibis - част от веригата хотели Accor, спазват отговорни мерки за безопасност и хигиена, с които можете да се запознаете на следния ЛИНК
Автобусите, които осъществяват трансферите и вътрешните турове по програмата са лицензирани и спазват всички противоепидемични мерки.
Пешеходните турове се осъществяват с аудиосистема с индивидуални слушалки за еднократна употреба

КОНТАКТИ

02 434 15 15

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Посетители:

В момента има 269  посетители

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information