СЕВЕРНА ГЪРЦИЯ и ОСТРОВ КОРФУ
Филипи, Кавала, Солун, Олимпийска ривиера, Метеора, остров Корфу

ЕКСКУРЗИЯ + ПОЧИВКА = шест в едно...
(автобусна програма, 8 дни / 7 нощувки – без нощни преходи)

13.09-20.09.2014
21.09-28.09.2014


ЦЕНА: от 570 лв.

ПРОГРАМА:

Ден 1    Филипи, Кавала
Отпътуване в 07.00 ч от София (от храм паметник „Александър Невски”, от страната на ул. Оборище). Пътуване с комфортен, лицензиран автобус по маршрут София–Благоевград–Кулата–Промахон–Кавала (350 км). По пътя – посещение на древния град Филипи – уникално място, на което в продължение на хилядолетия си дават среща различни цивилизации и  религии... Ще имате възможност да видите Амфитеатъра, Форума, Агората, Римските бани и тоалетни, Октагона, огромните каменни плочи на древния път Виа Егнатия, каменната килия, в която е бил затворен Апостол Павел, каменния надпис на българския хан Пресиян и... (входния билет се заплаща допълнително на място). Посещение на кръщелното място на Света Лидия – първата жена в Европа, приела християнството.
Пристигане в Кавала късния следобед и настаняване в хотел ESPERIA–3*, разположен в центъра на града, в непосредствена близост до морския бряг и историческите забележителности. Свободно време. По желание–пешеходна разходка из красивия пристанищен град, тясно свързан и с българската история. Разглеждат се Крепостта, пристанището, Аквадукта – символ на града, паметника и къщата на Мехмед Али и... Възможност за вечеря в рибен ресторант. Нощувка.

Ден 2    Солун – Олимпийска ривиера
Закуска. В 09.00 ч. отпътуване за Солун (160 км). Пристигане преди обяд и панорамна обиколка на града (включена в цената) с продължителност около 2-3 часа. Разглеждат се крайбрежния булевард с Бялата кула–превърнала се в символ на града, Солунският залив с паметника на Александър Македонски, Ротондата, Византийската крепост на хълма над града–днес живописен район изпъстрен с много таверни и кафенета за развлечението на солунчани–панорамен изглед към Термическият залив, посещение на църквата „Свети Димитър”. Свободно време – ще имате възможност да се потопите за няколко часа в оживената атмосфера на модерните крайбрежни кафенета, самостоятелно да разгледате църквата „Света София” и пешеходната част на търговският булевард Цимиски-улицата на бутиците, да опитате гръцки сладкиши в елегантните сладкарници, да изпиете по чаша рецина или бира в старото кокетно кварталче Лададика.
Опътуване за Олимпийската ривиера привечер (70 км). Настаняване в хотел 3* в курортите Паралия Катерини или Олимпик бийч. Свободно време. Нощувка.

Ден 3    Метеора
Закуска. В 09.00 ч. отпътуване за Метеора (170 км), уникален скален феномен на 60 милиона години с разглеждане на скалните манастири (посещава се манастира “Преображение”/Големия Метеор). По пътя – разглеждане на храма „Света Параскева„ и „Изворите на Афродита”. Посещение на фабрика за икони с беседа на български език.
Отпътуване за Игуменица (170 км), от където групата се качва на ферибот (около 2 часа) до Корфу, най-посещаваният гръцки остров в Йонийско море, известен с пясъчните си плажове, екзотична растителност, християнски храмове от времето на Византийската империя и Венецианска архитектура. Трансфер и настаняване в хотел CORFU SENSES RESORT 3*. Вечеря. Нощувка.

Ден 4    Остров Корфу
Закуска. Свободен ден или по желание в 10.00 ч. допълнителна екскурзия (срещу допълнително заплащане) с местен екскурзовод – посещение на двореца “Ахилион”, лятната резиденция на Австро-Унгарската императрица Елизабет (Сиси), построена през 1890 г. в чест на Ахил–любимият герой на императрицата. Програмата ще продължи с посещение на полуостров Канони с кратка фотопауза към Мишия остров (Понтикониси).
Отпътуване за столицата на острова–Керкира (Корфу). Пешеходна обиколка на столицата Керкира: площад “Спианада”– сърцето на града и най-големият площад на Балканите; галерията с арките “Листон”–едно от най-романтичните кътчета на града, копие на парижката улица „Риволи”; Старата крепост, свързана с Венецианската окупация; дворецът „Св.св. Георги и Михаил”, където днес се помещават Музеят на азиатското изкуство; църквата „Св. Спиридон”–закрилник на града, спасил го от турците, чумата и глада, и... Свободно време – ще имате на разположение няколко часа, за да се потопите в уникалната атмосфера на столицата на острова. Трансфер до хотела за вечеря. Нощувка.

Ден 5 Остров Корфу
Закуска. Свободен ден или по желаниев 10.00 ч. – допълнителна екскурзия (срещу допълнително заплащане), отпътуване за Палеокастрица – един от най-оживените и красиви курорти на острова, за който легендата разказва, че на негово място се намирал древният град Алкинос. На този бряг бродил Одисей, запленен от приказния остров. Посещение на манастира „Пиги”(извор) построен през 1225 г. – великолепен пример за гръцка религиозна архитектура. Според легендата Богородица спасила светата обител и местните жителите от нашествието на пирати, като вкаменила кораба им., При подходящи температури, възможност за разходка с лодка с разглеждане на пещерите в залива (срещу допълнително заплащане).
- По възможност – посещение на фабрика за дестилиране на местни напитки (узо, бренди, ликьори от  кум куот и вина) с кратка презентация и безплатна дегустация.
Трансфер до хотела за вечеря. Нощувка.

Ден 6 Остров Корфу
Закуска. Свободен ден или по желание – в 10.00ч., организиран транспорт (срещу допълнително заплащане) до столицата на острова – едноименния град Корфу. Свободно време – ще имате на разположение няколко часа, за да се потопите в уникалната атмосфера на столицата на острова и самостоятелно да разгледате забележителности по избор.
При подходящи метеорологични условия – по желание (срещу допълнително заплащане) – едночасова разходка с корабче с прозрачно дъно „Калипсо стар” до разположения в близост остров Видо. Кратка почивка и водолазно шоу с тюлени. Трансфер до хотела за вечеря. Нощувка.

Ден 7 Гърция- България
Закуска – последна услуга в хотела. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

 

Цени

13.09-20.09.2014 (STOP SALE)
21.09-28.09.2014 (има места)
НАСТАНЯВАНЕ в стандартни стаи (макс. 2+1)

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

На човек (1 възрастен) в двойнастая

570 лв

1 дете до 0-6 г. на допълнително легло в стая с 2 възрастни

180 лв

1 дете до 6-12 г. на допълнително легло в стая с 2 възрастни

230 лв

1 дете до 0-12 г. на основно легло в стая с 1 възрастен

545 лв

3-ти възрастен (дете над 12 г.) на допълнително легло

520 лв

Единична стая

750 лв

Цената включва:

 • Транспорт с лиценциран комфортен автобус
 • Всички гранични, пътни, фериботни такси и билети
 • посещение на древния град Филипи
 • пешеходна обиколка на Кавала
 • панорамна обиколка на Солун
 • посещение на Метеора и „Изворите на Афродита”, 1 нощувка със закуска в хотел ESPERIA – 3*, www.esperiakavala.gr, в гр. Кавала
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3*, в Паралия Катерини или Олимпик бийч (Олимпийска ривиера)
 • 5 нощувки със закуски и вечери в хотел CORFU SENSES RESORT 3*, www.corfusensesresort.com, на остров Корфу
 • Медицинска застраховка за периода на пътуването с асистанс и покритие 10 000 ЕВРО, Водач от фирмата по време на цялото пътуване;
Цената не включва:
 • Разходи от личен характер, Входни такси за посещаваните музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.
 • Входната такса за Филипи, 3 евро за билет, възрастен (4 евро за билет с включен вход за музея), деца – безплатно, лица над 65 г – 50%
 • Входен билет за манастира “Преображение”/Големия Метеор – 2 ЕВРО
 • Допълнителна екскурзия на остров Корфу, пешеходна обиколка на столицата на острова и посещение на двореца на Сиси, „Ахилион” с местен лицензиран екскурзовод на английски или руски език: 15 ЕВРО на човек (при минимум 20 желаещи). Допълнително се заплаща входна такса за двореца “Ахилион” (5 EUR);
 • Допълнителна екскурзия на остров Корфу, Палеокастрица: 10 ЕВРО на човек (при минимум 20 желаещи). Разходка с лодка в Палеокастрица, разглеждане на пещерите в залива-около 40 мин: 7  ЕВРО / деца до 4 г. – безплатно
 • Организиран транспорт на остров Корфу, до столицата на острова – едноименния град Корфу: 5 ЕВРО на човек (при минимум 20 желаещи). Билет за разходка с корабче с прозрачно дъно – 14 ЕВРО за възрастен и 8 ЕВРО за дете до 12 г.

Забележка: Екскурзиите се провежда при минимум 20 желаеши, като е желателно записването и заплащането да се извърши в България след потвърждаване на резервацията (в противен случай, до последния момент няма да има яснота дали допълнителната екскурзия ще е потдърдена или не). В случай, че необходимия минимален брой туристи не е набран и екскурзията не се проведе, предварително заплатените суми ще бъдат възстановени на 100% след връщане на групата в България. Възможен е и вариант на провеждане на допълнителната екскурзия при по-малък брой желаещи, но на по-висока цена – решението се взема на място от водача на групата в деня на пристигане при настаняве в хотела.

Информация

Информация:

 • Разпределението на местата в автобуса се извършва по реда на записване
 • Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 50 лева на човек
 • Доплащане за единично ползване на двойна седалка – 160 лв
 • Всички деца ползват седалка в автобуса
 • Туристите се застраховат в ЗК „УНИКА Живот АД”, като медицинската застраховка за периода на пътуването е с покритие 10 000 ЕВРО;
 • Без доплащане за медицинска застраховка за лица 71-79 г. (за лица на възраст 71–74г. покритие на застраховка е 5 000 ЕВРО, за лица на възраст 75 – 79г. покритие на застраховката е 4 000 ЕВРО)
 • НЕ СЕ застраховат лица над 79 годишна възраст!!!

           
-Заплащане в брой или по банков път:
o    авансово плащане – 50% от  пакетната цена при записване. Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 48 ч след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана.
o    доплащане – до 14 дни преди датата на отпътуване.               
-В случай, че необходимия брой не е набран и програмата няма да се осъществи, платилите ще бъдат информирани 10 дни преди датата  на отпътуване.    
-Необходими документи: лична карта или международен паспорт; за деца под 18 г., които не пътуват с двамата  родители–нотариално заверена  декларация от тях (оригинал и ксеро копие).            
-Няма  допълнителни визови, санитарни  и медицински изисквания за страната.

Програмата се провежда при минимум 40 записани туристи!
9033

Информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно междувременно да са настъпили промени. Съгласно чл.80, ал.3 от ЗТ
достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офисите на Рейма България ООД или на оторизираните агенти!

Лиценз РКК-01-6154 от 04.07.2008 г.; Задължителна годишна застраховка "Отговорност на туроператора" - застрахователна полица № 14519 13150000278355/03.07.2014 г.
до 31.07.2014 на ЗАД "Армеец". Рейма България ООД е регистриран администратор на лични данни в
Комисията за Защита на Личните
Данни под № 1063835 от 21.11.2008 г.

Адрес: гр.София 1421, ул. Лозенец 4, Тел.: +359 2 434 15 15, Тел./ Факс: +359 2 963 03 23, E-mail: info@reyma.bg