ТРЕТИ МАРТ ВЪВ ВИЕНА
с аромат на виенско кафе

самолетна екскурзия

Дата: 02.03.-05.03.2017


ПРОГРАМА

1 ден – 02.03.2017
Среща на летище София /Терминал 2/. Отпътуване за Виена с директен полет на България Ер в 17:35 ч. Трансфер до хотела и настаняване.
Нощувка.

2 ден – 03.03.2017
Закуска.
Панорамна автобусна екскурзия на Виена с екскурзовод на български език. (Продължителност: около 2 1/2 ч.) - По време на този тур ще ви запознаем с най-важните забележителности на Виена: Ще разгледаме къщата, построена по проекти на ексцентричния австрийски художник Хундертвасер, впечатляваща с нестандартната си цветна фасада. След кратка фотопауза и по желание посещение на прилежащата галерия в автентичен стил, в която днес са разположени сувенирни магазини, малка картинна галерия и кафене, обиколката ще продължи към един от символите на Виена - Виенското колело, разположено в големия парк Пратер, покрай река Дунав и малките пристанища на круизните корабчета. Следва разглеждане на забележителностите, разположени по Ринга, булеварда, който опасва Стара Виена: впечатляващата сграда на старата концертна зала Kursalon в градския парк, Операта, дворцовия комплекс "Хофбург" - зимната резиденция на Хабсбургите, музеите-близнаци - на Изящното изкуство и природо-научния музей, Парламента със статуята на Атина Палада, внушителната сграда на Кметството в неоготически стил, императорския театър, историческото кафене Ландман, "дантелената" църква Votivkirche, Университета и Борсата. Преминавайки през площад Шварценбергерплац, ще стигнем и до бароковата църква Св. Карл, Виенската филхармония с прочутата Златна зала и до техническия университет, разположени на площад Karlsplazt. Накрая ще разгледаме с кратка фотопауза и прочутия бароков дворец Белведере, една от най-впечатляващите сгради на Виена - бивша резиденция на великия пълководец - принц Евгений Савойски, а днес - картинна галерия, съхраняваща някои от шедьоврите на Густав Климт.
Посещение на двореца "Шонбрун" - лятната императорска резиденция, , демонстрираща елегантност и величие чрез средствата на бароковия стил и разположена в огромен зелен парк със запазена автентична атмосфера на величие от времето на Хабсбургите.
По желание /с доплащане/: Класически концерт с изпълнение на произведения на Моцарт и Щраус в една от големите концертни зали на Виена. (Начало: 20.15 ч.)
Нощувка.

3 ден – 04.03.2017
Закуска.
Свободно време.
По желание /с доплащане/: Автобусна екскурзия Виенска гора - Зеегроте, Светия Кръст и Баден /Продължителност: 4 часа; Начало: 15:00 ч./. Екскурзията ще ви запознае с някои от най-интересните забележителности на юг от Виена - в красивата планина Виенска гора. Преминавайки през малки китни градчета с впечатляващи пейзажи, ще стигнем до най-голямото подземно езеро в Европа - Зеегроте, чиито галерии до 1912 г. били използвани за добив на гипс, а по време на Втората Световна война - за тайно производство на самолетни части за военните изтребители.  Следвайки водача, ще преминем по всекидневния маршрут на миньoрите. Във впечатляващите галерии  ще видим запазени предмети от бита на работниците, конюшните, параклиса на Света Барбара, както и оригинални части за един от първите самолети-изтребители Heinkel и негов модел. Днес галериите се използват за провеждане на акустични концерти, както и за декор на сцени за големи филмови продукции като "Тримата мускетари". Неусетно ще се спуснем на 60 м. дълбочина за кратка разходка с безшумна електрическа лодка по приказно осветените галерии на езерото. Средновековният, действащ до днес, цистерциански манастир Светия Кръст /Heiligen Kreuz/ пази гробовете на последните представители на династията Бабенберг. В светата обител ще разгледаме чумната колона и бароковата църква, а през свободното време можете да посетите и манастирската "лафка", където монасите до ден днешен предлагат произведено от тях домашно вино, както и уникални ръчно изработени сувенири. Екскурзията ще продължи към гр. Баден през романтичната долина Хеленентал, покрай някогашната ловна вила Майерлинг с интересна беседа за времето, по което австрийският престолонаследник принц Рудолф и баронеса Мария Вечера намират своята трагична гибел тук през 1889 г. В гр. Баден, основан още от римляните, а днес известен като скъп курорт, прочут с термалните си извори и казиното, ще разгледаме основните забележителности, намиращи се в елегантната пешеходната зона в центъра на града.
Нощувка.

4 ден – 05.03.2017
Закуска. Свободно време.
Трансфер от хотела до летището. Отпътуване за България с директен полет на България Ер в 14:35 ч.

 

Забележка: Резервация за концерт на Моцарт и Щраус може да бъде направена за всеки един от дните на екскурзията при наличие на свободни места. При резервация и потвърждение се изисква 100% плащане на билетите.

 

Цени

 

  Цена за ранни записвания до 30.11.2016 Стандартна цена
Възрастен в двойна стая  лв  лв
Трети възрастен    
Дете 0-11,99 г. на допълнително легло в двойна стая    
Единична стая    

*Промоционалните цени са валидна до указаните срокове или до изчерпване на местата по промоцията.


Описание на хотела по програмата:


Информация

Полетно разписание:
FB409 02MAR SOFVIE 1735 1825
FB410 05MAR VIESOF 1435 1705
Възможни са промени в разписанието на указаните номера на полетите от страна на авиокомпанията, като туристите ще бъдат уведомени своевременно.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

- валидна лична карта с 6-месечна валидност от датата на отпътуване;
- няма здравни и медицински изисквания;
Национална валута на Австрия – евро (EUR); 1 лв = 0,52 EUR

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 30 дни преди датата на отпътуване.

Информация за музеи и забележителности:

Двореца Шьонбрун
През 1996 г. ЮНЕСКО го включва заедно с градините в списъка на световното културно наследство като забележителен бароков ансамбъл. Дворецът и градините отразяват вкуса, интересите и аспирациите на династията на Хабсбургите.
Дворецът Шьонбрун е бил лятната резиденция на Хабсбургите. Там се намира най-старата в света и единствена барокова зоологическа градина. Името на двореца идва от воден кладенец, който е бил използван от императорската фамилия във Виена. Построен е между 1696 и 1712г. по нареждане на Император Леополд I, по-късно Мария Тереза преобразува двореца в стил рококо. В Шьонбрун има 1441 стаи в стил рококо.

Музей Албертина (Albertinaplatz 1)
В музея Албертина са изложени картини на Пикасо, Макс Ернст, Ван Гог - в музея се намират едни от най-големите и важни колекции на графичното изкуство в света. Работното време е всеки ден от 10 до 18 часа.

Музей за изящни изкуства (Maria-Theresien-Platz 1)
Музеят за изящни изкуства е построен през 1891 близо до императорския дворец - богата колекция на императорския семейство. Със своя широк спектър от творби и най-голямата Bruegel колекция в света, той се счита за един от най-значителните музеи в света.

Музей на Леополд (Museumsplatz 1)
Стотици образци на австрийското модерното изкуство, събрани от страстния любител на изкуството д-р Рудолф Леополд са показани в новия Музей Леополд, намиращ се в Музейния квартал (Museums Quartier), близо до императорския дворец.

Музей на Моцарт (Domgasse 5)
Къщата, в която композиторът живее от 1784 до 1787 е в Гранд стил, с четири големи стаи, два малки и кухня. Животът и творчеството на този музикален гений са представени тук на четири нива. В допълнение към апартамента на Моцарт, превърнат в музей, посетителите могат да научат и интересни факти за времето, в което живее Моцарт , както и да разгледат най-важните му творби.

Къщата на Hundertwasser (Kegelgasse 34-38)
Къщата е построена по проект на известния австрийски художник Friedensreich Hundertwasser по искане на град Виена и сега е една от най-посещаваните забележителности в Австрия. Неконвенционални идеи на Хундертвасер - дървета в стаите, кривите етажи и необичайната фасада могат да се сравнят със сградите на Гауди в Барселона. Къщата е построена между 1983 и 1986 година.

Къщата на пеперудите
Работно време: април – октомври – понеделник, вторник, сряда, четвъртък и петък от 10.00 ч. до 16.45 ч., събота и неделя от 10.00 ч. до 18.15 ч.; ноември – март - понеделник, вторник, сряда, четвъртък и петък от 10.00 ч. до 15.45 ч., събота и неделя от 10.00 ч. до 15.45 ч.
Входна такса: 5,50 EUR, деца 3 г. – 16 г. – 3 EUR

Императорската съкровищница
Работно време: понеделник – неделя от 10.00 ч. до 18.00 ч.
Входна такса: 10 EUR; ученици и студенти – 7,50 EUR

Природонаучния музей
Работно време: понеделник, четвъртък, петък и събота от 9.00 ч. до 18.30 ч.; сряда от 9.00 ч. до 21.30 ч.
вторник - ЗАТВОРЕН
Входна такса: 8 EUR, за деца от 5 – 14 г., ученици и студенти (до 27 г.) – 3,50 EUR

Музея за история на изкуството
Работно време: от вторник, сряда, петък, събота и неделя от 9.00 ч. до 18.00 ч.; четвъртък от 10.00 ч. до 21.00 ч.
понеделник - ЗАТВОРЕН
Входна такса: 10 EUR; ученици и студенти (до 27 г.) – 7,50 EUR

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 човека
Краен срок за уведомление, ако тази бройка не е събрана - 14 дни преди отпътуване.

Цената включва:

1. Самолетен билет София - Виена - София на България Ер;
2. Чекиран багаж до 23 кг.
3. 3 нощувки със закуска в хотел 3*;
4. Панорамна обиколка на Виена с автобус с лицензиран екскурзовод на български език
5. Посещение на двореца Шонбун с лицензиран екскурзовод на бълг. език (допълнително се заплаща входна такса - 26 лв за възрастен и 21 лв - дете до 18 г.)*
6. Трансфери летище-хотел-летище;
7. Медицинска застраховка с асистанс с покритие 5 000 евро;

*Входната такса се заплаща в България.

В цената не са включени:

*Разходи за градски транспорт - 2.20 EUR (еднопосочен билет); 7,60 EUR (карта за 24 часа); 13.30 EUR (карта за 48 часа) или 16,50 EUR (карта за 72 часа);


Екскурзии и посещение на атракции /по желание/:

1. Eкскурзия „Виенската гора и Баден“ при минимум 15 туристи: 75 лв на човек (Включва: входна такса за Зеегроте, екскурзоводско обслужване на български език, автобусен транспорт).
2. Билет за класически концерт по произведения на Моцарт и Щраус - Цена: Кат. A - 62 евро/ Кат. B - 54 евро; Начало: 20:15 ч. (Цената включва: билет за концерт в избраната категория, такса резервация; Цената не включва: транспорт до концертната зала - намира се в центъра на Виена).
3. Круиз  по р. Дунав с включен обяд и музика на живо - 47 евро за възрастен; 24 евро за деца 6-14,99 г.; безплатно за деца до 6 г. (Цената включва: обяд на блок-маса, музика на живо, такса резервация;
Цената не включва: трансфер до круизното пристанище - намира се в центъра на Виена; напитки по време на круиза); Предлага се за индивидуални записвания; Продължителност: 11:00-14:00 ч.
4. Посещение на Императорските апартаменти и музея на Сиси в двореца “Хофбург” – 50 лв за възрастен/ 25 лв за дете 6-14,99 г. при мин. 15 записани (цената включва входна такса и екскурзоводска беседа на български език); Необходимо е ползване на градски транспорт; Продължителност: около 2,5 ч.

 

!!!ВАЖНО!!! Всички допълнителни екскурзии са свързани с предварителни резервации и затова трябва да бъдат заявени и предплатени в България заедно с резервирането на туристическия пакет.

Ориентировъчни цени за входни такси (не е задължително да бъдат платени - посещението им е по желание, в свободното време):

Музей Албертина - € 9,50;
http://www.albertina.at/
Разглеждане на Виенската опера - € 6,50;
"Secession" – Музей на модерното изкуство - € 6,--
Музей на Моцарт - PP € 9,--
Къщата на Хундертвасер PP € 9,--
Музей на естествените науки PP € 8,--
Музей на изящните изкуства - PP € 10,--
Музей на Леополд - PP € 10,--

ПОЛЕЗНО:

Shopping City Süd - Badner Bahn(WLB) от Ринга или срещу Операта Карта >>

Понеделник-Сряда: 9.30 до 19.00 ч.
Четвъртък: 9.30 до 21.00 ч.
Петък: 9.30 до 19.00 ч.
Събота: 9.00 bis 18.00 ч.

КАРТА НА МЕТРОТО - ИЗТЕГЛИ >> или последвай линка >>


Меню за круиз:

Предястия:
Шотландски пушена сьомга с хрян сметана и копър сос от горчица
Извара с овкусени сушени домати
Картофени кюфтета със сос тартар и сметана с копър
Различни колбаси и шунки
Сезонни плодове
Различни конфитюри
Различни видове хляб, масло

Салати:
Различни домашно приготвени сезонни салати

Основни ястия:
Яхния с кнедли и боровинки
Печени пилешки бутчета с мексиканските зеленчуци и див ориз
Печено говеждо месо с билки и сотирани картофи
Свински шницел с лимонов пипер
Задушени пресни картофки с праз

Десерти:
Сладки кнедли с масло и сливи
Ванилени филийки с шоколад и малини

Информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно междувременно да са настъпили промени. Съгласно чл.80, ал.3 от ЗТ
достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офисите на Рейма България ООД или на оторизираните агенти!

Лиценз РКК-01-6154 от 04.07.2008 г.; Задължителна годишна застраховка "Отговорност на туроператора" - застрахователна полица
№ 0800000679/ валидна до 03.07.2017 на ЗАД "ДаллБогг: Живот и Здраве"АД
  Рейма България ООД е регистриран администратор на лични данни в
Комисията за Защита на Личните
Данни под № 1063835 от 21.11.2008 г.

Адрес: гр.София 1421, ул. Лозенец 4, Тел.: +359 2 434 15 15, Тел./ Факс: +359 2 963 03 23, E-mail: info@reyma.bg